select your language

OFFICIAL PHIACADEMY
GRANDMASTER SULE OZLEM

OFFICIAL PHIACADEMY | GRANDMASTER SULE OZLEM

Vanessa Kartokario

Kun je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Vanessa Kartokario, opgegroeid in Den Haag met Javaans-Surinaamse roots. Ik ben 40+ en trotse moeder van twee tieners. Naast mijn passie en mijn kids besteed ik mijn tijd graag aan fitness, dansen, engelstalige boeken lezen en houd ik me graag creatief bezig

Kun je ons vertellen waar en hoe ie je carrière in de schoonheidsindustrie bent begonnen, en waar je jezelf nu ziet, hoe succesvol je nu bent?
Mijn fascinatie voor schoonheid is eigenlijk ontstaan toen ik nog heel jong was. Ik was altijd al gefascineerd door schoonheid, make-up en hairstyling. In 2011 besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken en richtte ik NESS Visagie & Hairstyling op, waar ik later wimperextensions behandelingen aan toevoegde. In 2020 voelde ik dat het tijd was voor vernieuwing. Ik veranderde de naam van mijn bedrijf naar Be Fabulous by Ness en begon me te verdiepen in innovatieve behandelingen zoals semi-permanente make-up voor wenkbrauwen, huidvernieuwing, huidverstrakking en het verwijderen van tatoeages en permanente make-up. Mijn kennismaking met Phi begon toen ik werd geïntroduceerd aan Sule Ozlem, waarmee mijn reis begon.

Als ondernemer ben ik voortdurend bezig met de groei, niet alleen van mijn bedrijf maar ook op persoonlijk vlak. Voor mij is het cruciaal, zowel in mijn privéleven als in mijn zakelijke activiteiten, om een evenwicht te vinden en te kunnen genieten van elke stap die ik neem. Dit is waar ik mijn grootste voldoening uit haal: in het ervaren van die balans en het plezier in alles wat ik onderneem, en hierin voel ik een enorm gevoel van succes.

Wat is jouw grootste passie op het werkvloer?
Mijn voornaamste passie op de werkplek, naast mijn liefde voor semi-permanente make-up als artistieke expressie, is het vergroten van het zelfvertrouwen bij anderen. Hoewel mijn werk gericht is op uiterlijke verzorging, koester ik ook de innerlijke groei bij anderen. Ik geloof sterk dat liefde voor jezelf van binnenuit begint en zich vervolgens naar buiten manifesteert.

Bovendien hecht ik veel waarde aan educatie en training. Het blijft een boeiende uitdaging voor mij om continu te groeien en mezelf uit te dagen om elke dag een betere versie van mezelf te zijn dan ik gisteren was. Deze kennis en ervaring deel ik graag met anderen.

Wat zijn jouw grootste drijfveren?
Mijn grootste drijfveren zijn mijn liefde voor creativiteit, mijn streven naar persoonlijke ontwikkeling en groei, en vooral mijn verlangen om een positieve impact te hebben op anderen. Ik geloof sterk dat met discipline en doorzettingsvermogen alles haalbaar is, en dat je in staat bent om te bereiken wat je wilt.

Hoe heb je Sule Ozlem leren kennen?
Sule Ozlem heeft me doen kennismaken met haar vriendelijke, buitengewoon gedreven en inspirerende persoonlijkheid. Ze lijkt nooit iets als onmogelijk te beschouwen en heeft met toewijding gewerkt om te bereiken waar ze vandaag staat. Voor mij blijft Sule een constante bron van inspiratie en ik ben ervan overtuigd dat ze dat altijd zal blijven.

Wat/wie of hoe inspireert jou?
Mensen die al staan op de plek waar ik mezelf graag zie staan over een paar jaar. Maar daarnaast ook vooral mijzelf, de persoon die ik in de toekomst wil zijn.

Op welke persoonlijke prestatie ben je het trotst?
Ik voel trots als ik terugkijk op mijn persoonlijke groei sinds 2017, toen ik alleen met mijn kinderen op straat stond. Als alleenstaande moeder heb ik bewust de beslissing genomen om zelfstandig te gaan ondernemen in de beauty branche, na 20 jaar lang op kantoor te hebben gewerkt. De overstap naar deze nieuwe carrière was uitdagend, maar het was zonder twijfel de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.

Je hebt de cursus afgerond bij Phinederland, welke advies kan je geven aan toekomstige studenten die nog opzoek zijn naar de juiste opleiding?
Ik heb bijna alle cursussen van Phi Nederland afgerond: PhiBrows, Powderbrows, Philings, Phi Henna Browstyling , Phi Bright en Phi Laser.

Mijn suggestie is om te vertrouwen op je intuïtie, je ‘gut feeling’, zoals ze zeggen. Als je het gevoel hebt dat je vastzit in je huidige baan en meer betekenis wilt geven aan anderen, en als je een passie hebt voor schoonheid, overweeg dan te investeren in jezelf en kies voor Sule Ozlem. Ze staat klaar om je te begeleiden naar een nieuwe carrière.

Hoe heb je de gehele cursus van begin tot afronding als Artist ervaren?
Ik heb elke cursus als een waardevolle en educatieve ervaring beleefd, van start tot finish. Het plezier dat ik tijdens de cursusdagen heb ervaren, werd ook na afloop voortgezet: Sule blijft je ondersteunen en begeleiden!

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Over vijf jaar zie ik mezelf op een plek waarvan ik eerder dacht dat het onbereikbaar was 😉
Ik ben enorm dankbaar voor Sule Ozlem en mijn avontuur met Phi Nederland. Ik geloof sterk dat ze me nog lange tijd zal begeleiden in mijn verdere groei en mijn reis als ondernemer.