select your language

OFFICIAL PHIACADEMY
GRANDMASTER SULE OZLEM

OFFICIAL PHIACADEMY | GRANDMASTER SULE OZLEM

Xanne Braam- Hoogsteen

Mijn naam is Xanne Braam-Hoogsteen. Inmiddels ben ik 35 jaar. Op mijn
18e startte ik mijn eigen schoonheidssalon en het werk doe ik nog altijd
met veel plezier. Inmiddels ben ik bonusmoeder van een zoon van 18 en 2
dochters van 14 jaar. En moeder van een zoontje van 4 jaar.

Kun je ons vertellen waar en hoe je je carrière in de
schoonheidsindustrie bent begonnen, en waar je jezelf nu ziet, hoe
succesvol je nu bent?

Op mijn 18e wou ik een eigen salon en op school zeiden ze “dan krijg je een klant”. Nou die kreeg ik niet zomaar hoor. Wat heb ik mijzelf moeten bewijzen en hard moeten werken om aan klanten te komen. Overal heb ik mijn gezicht laten zien. Inmiddels heb ik een woning, met 200 vierkante meter bedrijfspand en al een paar jaar niet meer dat huurhuis met een salon in een slaapkamer. We hebben het financieel prima, maar ik heb wel de ambities om nog meer uit mijn werk te halen en spaar ik voor een reis, alleen. Even geen huidexpert, of mama. Maar keihard genieten na al het harde werk.

Wat is jouw grootste passie op het werkvloer?

De verbeteringen die we bij klanten maken en hoe blij ze daar mee zijn. De kennis die ik heb en het vertrouwen wat de klant in mij heeft. Geweldig toch!

Wat zijn jouw grootste drijfveren?

Oe lastige vraag. Het is net of ik met “the flow” mee ga en ik in mijn lichaam voel dat ik dit werk fantastisch vindt. Hier hoef ik niet eens over na te denken, het harde werken gaat vanzelf omdat het zo leuk is. Het is leuk om klanten blij te maken, leuk dat je hun huid, wenkbrauwen, etc. kan verbeteren, leuk dat mijn salon er prachtig uit ziet. Leuk dat ik met het verdiende geld mijn doelen kan behalen, leuke dingen kan doen
en kan genieten van het leven.

Hoe heb je Sule Ozlem leren kennen?

Ik denk via Facebook. Ik ging een keer op zoek naar PMU en Sule Ozlem kwam via Insta of Facebook voorbij, ik ging haar volgen en werd enorm enthousiast van haar en de opleidingen die ze geeft.

Wat/wie of hoe inspireert jou?

Collega’s, opleiders, mijn man. Ik spar vaak met collega’s, maar ook
met mijn man. Met mijn man niet over de huidverbetering of pmu, maar over het ondernemerschap. Maar wat opleiders al hebben bereikt of hoe hard ze werken om mij beter te laten worden inspireert mij ook. Mijn directe collega op de werkvloer heeft regelmatig leuke ideeën. Maar ik denk dat je als ondernemer onbewust continu geïnspireerd raakt door alles wat je tegenkomt onderweg. Automatisch denk ik oo leuk en koppel ik dat aan mijn salon.

Op welke persoonlijke prestatie ben je het trotst?

Moet ik er 1 noemen? Ik was een jong meisje toen ik mijn vader verloor en toen begon mijn leven al als een rollercoaster. Elk mens heeft zijn/haar verhaal en een rollercoaster mee gemaakt en/of nog, maar die van mij begon vroeg. Ik was een enorme puber. Maar ik ben niet op het verkeerde pad geraakt. Ik creëerde doelen. Inmiddels heb ik veel meer tegenslagen gehad, maar mijn passie voor mijn vak blijft. De drive veer om goed voor mijzelf en voor mijn gezin te zorgen blijft ook. Ik heb zelf een keer een ernstig ongeluk gehad, met blijvend letsel. En toch vecht ik door om zo optimaal mogelijk te kunnen leven. Om alles uit het leven te kunnen halen. Daar ben ik eigenlijk toch wel enorm trots op ja!

Je hebt de cursus afgerond bij Phinederland, welke advies kan je geven aan toekomstige studenten die nog opzoek zijn naar de juiste opleiding?

Vroeger kon je ook niet in één keer fietsen. Het was vallen en opstaan. Dat is hierbij ook zo. Het is wel vakmanschap. Je kunt het! Ik wou ook even al het lesmateriaal door de hele woning heen gooien. Maar nadat ik viel, stond ik op en ging ik door. En ik wordt al steeds beter in het zetten van de PhiBrows. Als je doorzet, kom je er wel!

Hoe heb je de gehele cursus van begin tot afronding als Artist ervaren?

Eerlijk? Dubbel. Fantastische opleiding. Leuke club meiden die elkaar supporten via de groepsappen. En toch soms alleen. Als ik ergens tegenaan liep en niet gelijk goed antwoord kreeg. Ik ben zo’n perfectionist. Dat is goed in dit vak, maar maakt soms ook onzeker. Jullie hebben natuurlijk je eigen drukte en ik als onzekere leerling heb dan liever gisteren antwoord, dan vandaag. En soms wat duidelijker. We dachten dat op latex oefenen niet goed ging, maar toen bleek dat het voortekenen niet goed genoeg was. Zelf lukte mij ook net de nieuwe latexdagen niet. Maar toch werd ik wel weer gemotiveerd om te blijven oefenen en kreeg ik fantastische complimenten toen het wel goed ging. Dus dacht ik YEEASS Gelukkig maar. Ik had dus een extra praktijkdag tussendoor met ons eigen groepje niet erg gevonden om alle punten goed door te nemen. Maar verder is alles aan de opleiding super. Het materiaal wat geleverd is, de uitleg, de apps waarin je kunt werken, de kwaliteit van de inkt, de support groepsappen. Top!

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Hmm, wil ik dat al verklappen? Ik vind dit werk super. Ik wil ook nog wel minimaal 5 jaar lang in de salon aan het werk en zorgen dat mijn collega alles goed zelfstandig uitvoert. We samen een goed lopend bedrijf behouden. Maar over 5 tot 10 jaar zou ik graag en leverancier schap willen hebben. Inmiddels heb ik jaren ervaring. Uitdagingen blijf ik aangaan, mijn kennis is inmiddels groot en het lijkt mij fantastisch om andere schoonheidssalons te gaan inspireren.