select your language

OFFICIAL PHIACADEMY
GRANDMASTER SULE OZLEM

OFFICIAL PHIACADEMY | GRANDMASTER SULE OZLEM

Microneedling | Alles wat je moet weten over de microneedling behandeling.

microneedling gezicht

Deel dit bericht

Ontdek hier alles wat je wilde weten over microneedling, de ultieme huidbehandeling die een breed scala aan huidproblemen zal verbeteren voor zowel het gezicht als het lichaam.

Een vlekkeloze teint is ieders nummer 1 schoonheidswens, dus het is geen wonder dat er zo’n breed scala aan gezichtsbehandelingen beschikbaar is en dat er heel vaak nieuwe technieken opduiken.

Maar in de huid industrie met zoveel opties aan behandelingen is het moeilijk om te weten welke behandelingen echt werken en welke niet. De microneedling gezichtsbehandeling is echter iets waarvan iedereen het erover eens is dat HET WERKT: dermatologen, schoonheidsspecialisten en tevreden klanten. WERELDWIJD!

Wat is Microneedling?
Microneedling is een huidvernieuwingsbehandeling die wordt gebruikt voor het verbeteren van het uiterlijk en de textuur van de huid en het behandelen van onvolkomenheden.
Het is een koploper geworden in de schoonheidsindustrie als een zeer effectieve, maar minimaal invasieve en vrijwel pijnloze behandeling die in de meeste delen van de huid kan worden gebruikt: Gezicht, Hoofdhuid en
lichaam.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het een vorm van skin needling die gecontroleerde punctie en aandoening van microtrauma’s aan de huid impliceert om de regeneratie ervan te activeren. Het wordt vaak collageeninductietherapie genoemd, omdat dit het primaire mechanisme is dat leidt tot een verbetering van de huidstructuur.

Welke problemen kan microneedling behandelen?
Dit is een multifunctionele behandeling die verschillende doelen kan bereiken;
Haaruitval
Striae
Andere vormen van littekens op het gezicht en lichaam
Fijne lijntjes en rimpels
Algemeen verlies van elasticiteit (slappe huid)
Doffe huid
Acne littekens
Hyperpigmentatie
Vergrote poriën
Schade door de zon en brandwonden

Welke problemen kan Microneedling NIET behandelen?
Hoewel het zeer veelzijdig is, kan deze behandeling niet echt veel doen voor, of zelfs verergeren, het volgende:

 • Actieve Rosacea (kan een beetje helpen, maar het maakt het vaker erger)
 • Eczeem
 • Psoriasis
 • Periorale dermatitis
 • Acne puistjes
 • Bepaalde soorten littekens (raadpleeg een dermatoloog)
 • Ontstoken huid
 • Verkleurde lippen
 • Cellulitis

Wie komt in aanmerking voor een microneedling behandeling?
Iedereen die te maken heeft met problemen met microneedling staat erom bekend te verbeteren en is veilig voor, en die niet in de categorie van een van de onderstaande contra-indicaties valt.

Wie is geen kandidaat voor microneedling? CONTRA INDICATIES:

 • Actieve acne
 • Lipherpes of andere lokale huidinfectie
 • Matige/ernstige chronische huidziekten zoals eczeem en psoriasis
 • Bloedstolling of bloedingsstoornissen
 • Lopende bloedverdunnende medicatietherapie
 • Gevoeligheid voor keloïde littekens
 • Lopende kankertherapie

Oké, en hoe werkt dit precies?
Wanneer de huid gewond is, begint het lichaam een regeneratieproces, dat de gewonde plek oplapt met een gezonde nieuwe huid. De productie van collageen, een eiwit dat wordt beschouwd als de belangrijkste bouwsteen van de huid, en elastine, dat zorgt voor de elasticiteit van de huid, wordt geactiveerd. Deze componenten worden naar de kanalen in de huid gestuurd en vormen nieuwe vezels.
De skin needling moet meerdere keren worden herhaald om de zogenaamde collageenremodellering te bereiken, maar de collageenproductie kan met maximaal 400% worden verhoogd. Me de toename van de hoeveelheid van deze componenten die het lichaam zelf in de huid genereert, worden meer vezels gegenereerd, wordt de structuur van de huid verbeterd en als gevolg daarvan is het uiterlijk dat ook. Voor extra effecten worden serums die zijn geformuleerd om het huidprobleem aan te pakken, aangebracht op de nu gebroken huid. Deze vorm van serumtoepassing is veel efficiënter omdat de stoffen de huid binnendringen in plaats van op het oppervlak te blijven.

Soorten microneedling-apparaten
Microneedling kan worden gedaan met een microneedling machine of de WEGWERP dermaroller.

PHI INJECT ROLLER: Derma Roller

phi derma roller
Dermaroller is een handmatig gereedschap dat bestaat uit een handvat en een trommelrol die is bedekt met naalden. Wanneer ze over de huid worden gerold, verlaten de naalden onder een hoek die het kanaal verbreedt tot een kraterachtige wond. Dit veroorzaakt meer schade aan de huid en het duurt wat langer voordat de wond geneest. Bovendien kan de lengte van de naalden niet extra worden aangepast, dus het is iets onaangenamer om over gevoelige gebieden te gaan in vergelijking met machine. Tip: verkoop de roller als eenmalige thuis behandeling aanvullend min 3 weken na de professionele behandeling.

SIMPLICITY ARTIST/MASTER: Microneedling/Pmu machine

simplicity artist or master machine
Een microneedling machine is een penvormig elektrisch apparaat dat eindigt in een cluster van naalden. De microneedling naalden zijn erg dun, meestal gemaakt van roestvrij staal of titanium, en worden in wezen in de huid gestempeld, in plaats van erop gerold. Vele pmu machines kunnen deze behandeling ook uitvoeren MITS je de microneedling naalden kunt krijgen (microneedling cartridges)
In vergelijking met de dermaroller heeft dit apparaat een aantal voordelen, de grootste is de instelbare naaldlengte en de snelheid. Door de penetratiediepte te kunnen veranderen, worden pijn en kans op infectie aanzienlijk verminderd. De microneedling machine zorgt ook voor meer precisie en kunnen gebieden behandelen die moeilijker te bereiken zijn vanwege de morfologie van het gezicht.

Hoe diep moet Micorneedling gaan?
De naald moet diep genoeg naar binnen gaan om het genezingsproces van het lichaam te activeren, maar niet zo diep dat de huid wordt beschadigd. De naaldlengte voor microneedling gaat van 0,1 mm tot 3 mm. Bij het kiezen van de diepte waarop de pinnen zullen doordringen, houdt de behandelaar rekening met verschillende factoren, zoals:
-Huidtype
-Huidtextuur
-Gebied dat wordt behandeld en aan welke huidonvolkomenheid je wilt werken.

Hoe ziet de microneedling behandeling eruit?
Hier zijn de stappen van een microneedling behandeling.
Het proces is zeer vergelijkbaar, ongeacht of je een microneedling gezicht krijgt, d.w.z. micro needling gezicht, of het behandelde gebied is de hoofdhuid of een ander deel van het lichaam.

Stap 1 – Consulten en Beoordelen
Als professionale behandelaar zul je het gebied inspecteren om de ernst van het huidprobleem te beoordelen en vertellen welke resultaten jouw client mag verwachten en hoeveel behandelingen zij/hij nodig heeft. Je dient enkele vragen te stellen over de medische geschiedenis om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig is voor jouw client.

Stap 2 – Reiniging
Het gebied dat zal worden behandeld, wordt gereinigd met een zachte reiniger die de huid niet irriteert en gedesinfecteerd. Omdat de huid zal worden gebroken, moet het gebied schoon zijn van make-up of productresten en talg, om infectie te voorkomen. Het beste is ook om je client te vragen zonder make up te komen.

Stap 3 – Verdoving (let op dit afhankelijk en geen vereiste)
Een verdovingsmiddel in de vorm van een gel of crème wordt op het gebied aangebracht. Het zal de huid verdoven en de behandeling pijnloos maken. Het wordt een bepaalde tijd laten zitten, afhankelijk van de dikte en gevoeligheid van het behandelde gebied:
Gezicht – 15-20 minuten
Lichaam – 20-30 minuten
Hoofdhuid – 20-40 minuten
TIP: gebruik een plastic folie om de verdoving vast te houden en het effect te maximaliseren. LINK PHI FOIL

Stap 4 – Manuele/Machinale Skin Needling
Tijd om de microneedling om te beginnen.
Je gaat met rond draaiende bewegingen heen en weer over het behandelde gebied met een microneedling machine of een phiroller icm met een serum geschikt voor de huid. De micro-verwondingen zullen ervoor zorgen dat de huid rood wordt en er kunnen enkele nauwkeurige bloedingen zijn – dit is volkomen normaal. TIP: Wanneer er bloed puntjes komen, stel je naalden korter in zodat je de huid niet over gaat werken.
De skin needling duurt 10-20 minuten, afhankelijk van de grootte van het behandelde gebied. Het kan langer duren voor de hoofdhuid als er haar op zit of bijvoorbeeld met een striea behandeling op het buik of benen.

Welke serum wanneer?
JIVE 5/1 MICRONEEDLING GEL: Jive microneedling gel is een krachtige mix van huid kalmerende ingrediënten bedoeld om te worden gebruikt tijdens microneedling behandeling. Door zijn ontstekingsremmende eigenschappen kalmeert het huidirritaties zoals acne en vlekken, controleert het extra talg en voorkomt het verstopte poriën, waardoor de huid gezond en stralend blijft. Ideaal voor de jongere en problematische huid, maar ook voor een vette huid die de natuurlijke balans moet terugbrengen.

TANGO 5/1 MICRONEEDLING GEL: Phi Tango microneedling gel is een mix van huidverjongingsingrediënten die de elasticiteit van de huid enigszins verbeteren en de collageenproductie verhogen. Het helpt de huidcellen om twee keer meer vocht vast te houden dan normaal, wat enigszins helpt bij het verminderen van het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels, en het voorkomen van de vorming van nieuwe. Ideaal voor de rijpere huid die krachtige anti-aging verzorging nodig heeft, maar ook voor diegenen die tekenen van veroudering willen voorkomen en de huid gehydrateerd en in balans willen houden.

SPOTS  5/1 MICRONEEDLING GEL: Speciale gel ontworpen om te worden gebruikt tijdens de microneedling-behandeling voor de behandeling van huidgebieden met ouderdomsvlekken en stammen die het gevolg zijn van blootstelling aan zonlicht, evenals die welke kunnen optreden na ontstekingsprocessen op de huid (acne en puistjes).
Gebruik: Breng het product aan op de huidgebieden met vlekken en vlekken tijdens de microneedling-tratment.
-Hoog gehalte aan hyaluronzuur voor intensieve behandeling
-Hydrateert en verzacht de huid onmiddellijk
-Egaliseert de huidskleur
-Verhoogt het effect van de huidskleur
-Vermindert de kleurintensiteit van hypergepigmenteerde gebieden

SCARS 5/1 MICRONEEDLING GEL: Speciale gel ontworpen voor littekens in synergie met positieve effecten van microneedling biedt de beste resultaten. Het wordt aangebracht op huidgebieden met striae en littekens tijdens de microneedling-behandeling.
-Ondersteunt en stimuleert bovendien de collageensynthese en huidregeneratie
-Hydrateert en verzacht de huid onmiddellijk
-Kalmeert, hydrateert de huid diep en versnelt de epithelisatie
Gebruik: Breng het product aan op de huidgebieden met striae en littekens tijdens de behandeling.

BODY 5/1 MICRONEEDLING GEL: Speciale gel bedoeld voor gebruik tijdens microneedling behandelingen op de huid van handen, nek en halslijn met zichtbare rimpelverminderende effecten. Het wordt aangebracht op de huid van deze lichaamsdelen tijdens de microneedling behandeling.
-Hoog gehalte aan hyaluronzuur voor intensieve behandeling
-Hydrateert en verzacht de huid onmiddellijk
-Verhoogt het huidvolume en de elasticiteit
-Vermindert bestaande rimpels en voorkomt de vorming van nieuwe rimpels

HAIR GROWTH: MICRONEEDLING HAIR SERUM wordt samen met de MICRONEEDLING APPLICATOR gebruikt om thuis een maximaal effect te bereiken. Het serum wordt gebruikt op de hoofdhuid. Het serum ondersteunt de haargroei, voor dikker en voller haar. Hydrateert en verzorgt de hoofdhuid om een zachte, maar veerkrachtige hoofdhuid te creëren.

 

Stap 5 – Masker
Ten slotte zal je een kalmerend masker op het gebied aanbrengen om het te kalmeren, te voeden of voor een ander specifiek effect. MASKERS SOORTEN LINKS
Omdat microwonden die tijdens de procedure worden gemaakt, ingrediënten van actuele medicijnen en bestanddelen diep in de huid laten doordringen, hebben ze een ongelooflijke efficiëntie na de behandeling. Meestal is het serum hyaluronzuur, omdat het het meest universeel efficiënte ingrediënt is, maar er zijn andere opties, afhankelijk van uw doel.

philings after treatment masker

Welke maskers soorten zijn er voor welk doel worden zij gebruikt?

Dit gezichtsmasker heeft voedende en beschermende eigenschappen, verrijkt met gehydrolyseerd collageen. Deze formule helpt de huid te herstellen en de stevigheid en elasticiteit te herstellen. Verbetert het uiterlijk van rimpels.

Collagen Nourishing Face Mask 1 x 5pcs
Dit gezichtsmasker heeft voedende en beschermende eigenschappen, verrijkt met gehydrolyseerd collageen. Deze formule helpt de huid te herstellen en de stevigheid en elasticiteit te herstellen. Verbetert het uiterlijk van rimpels.

Intense Hydration Face Mask 1 x 5pcs
Deze krachtige combinatie van hyaluronzuur en andere natuurlijke ingrediënten verzacht en verfrist de huid met een uitzonderlijk hydraterend elixer dat de huid zowel soepel als stralend maakt Deze formule helpt het verschijnen van bestaande en nieuwe rimpels te bestrijden.

Blueberry Repair Calming Face Mask 1 x 5pcs
Blueberry Repair Calming Face Mask is een krachtig masker geschikt voor alle huidtypes. Het is ontworpen om de huid te helpen kalmeren na blootstelling aan schadelijke omgevingsfactoren zoals zon, wind, etc. Blueberry Extract bevat verschillende soorten antioxidanten en samen met Allantoïne, bekend om zijn uitzonderlijke herstellende eigenschappen, zal dit masker uw huid een gezond en stralend uiterlijk geven en een aangenaam verkoelend effect bieden.
Charcoal Purifying Face Mask 1 x 5pcs
Dit masker bevat houtskool die helpt vuil van de huid te verwijderen en de vocht-oliebalans van de huid te reguleren. Het is verrijkt met hoogwaardige ingrediënten die gericht zijn op het hydrateren en verminderen van het uiterlijk van veroudering, waardoor de huid een gezond, stralend uiterlijk krijgt.
Jive Face Mask 1 x 5pcs
Jive gezichtsmasker is een speciale formule van matterend en anti-vlek gezichtsmasker, ongelooflijk krachtig in het beheersen van overtollige olie en talg, bedoeld voor de jonge, vette en problematische huid. Bevat 5 stuks in een doos.
Tango Face Mask (5pcs in box) Dit masker hydrateert en kalmeert de vermoeide en doffe huid onmiddellijk bij contact. Het is bedoeld voor de rijpere huid en de droge huid en probeert gezond en gevoed in balans te blijven. Bij een hoge concentratie hyaluronzuur wordt de huid onmiddellijk gerevitaliseerd en vernieuwd, wat resulteert in een merkbaar gladdere teint.

Hoeveel sessies zijn er nodig?
Hoewel een enkele sessie een verbetering kan geven, worden de beste resultaten bereikt met 3-6 sessies, afhankelijk van de ernst van het huidprobleem. Collageen remodellering, wat de verbetering van de huidtextuur teweegbrengt, wordt in de loop van de tijd en met verschillende sessies bereikt. De meeste cliënten krijgen binnen 3 sessies een significante verbetering, maar in sommige gevallen zijn nog meer behandelingen nodig.

Hoe bereid ik me voor op de microneedling behandeling?
– U moet bepaalde dingen vermijden voor de behandeling en tussen de sessies om ervoor te zorgen dat uw huid niet wordt aangetast:
– U moet 6 maanden van Accutane af zijn voordat u de behandeling krijgt.
– Vermijd laser/IPL behandelingen gedurende ten minste 2 weken voor de behandeling.
– Stel het gebied niet ten minste 4 weken voor de behandeling bloot aan zonlicht.
– Neem geen bloedverdunnende medicijnen zoals ibuprofen of aspirine ten minste 1 week voor de behandeling – je zult meer bloeden en je kunt blauwe plekken krijgen.
– Wax het gebied niet en gebruik geen ontharingscrèmes gedurende 5-7 dagen voor de behandeling.
– Gebruik geen retinol, zuren, mechanische en chemische exfoliatie, actuele antibiotica en soortgelijke agressieve producten op het gebied gedurende 5-7 dagen vóór de behandeling – deze verdunnen de huid en maken deze gevoeliger
– Scheer het gebied niet op de dag van de behandeling.
– Neem ontstekingsremmende medicijnen ten minste 3 dagen voor de behandeling deze kunnen interfereren met uw natuurlijke ontstekingsproces als reactie op de huid needling.
* Als u gevoelig bent voor een koortslip, raadpleeg dan uw huisarts en laat hen vóór de behandeling een antiviraal medicijn voorschrijven om een opflakkering te voorkomen.

skin cocktails

NAZORG
Microneedling Nazorg
Na elke microneedling-sessie moet u speciale aandacht besteden aan het behandelde gebied om ervoor te zorgen dat het goed en comfortabel geneest en om infectie te voorkomen:

 • Leg geen ijs of een koud kompres op het gebied.
 • Pluk niet, krab of wrijf niet over het gebied.
 • Raak het gebied zo lang mogelijk niet aan met onreine vingers of een ander niet-steriel oppervlak om infectie te voorkomen.
 • Leg geen ijs of een koud kompres op het gebied
 • Doe gedurende ten minste 48 uur geen make-up op je gezicht. Probeer daarna geen make-upborstels te gebruiken, of op zijn minst te wassen voor elk gebruik.
 • Probeer minstens 48 uur zweten te vermijden, dus niet sporten, geen warme douches, jacuzzi’s, sauna’s of stoombaden.
 • Was gedurende 3 dagen je gezicht met een milde reiniger (je schoonheidsspecialiste zal waarschijnlijk een specifieke voorschrijven) en warm water. Droog zachtjes door te tikken.

Adviseer de ultimate skin cocktail serums voor de eerste 48uur. Deze zullen de huid kalmeren en de genezing bevorderen, maar ook de resultaten van de behandeling maximaliseren.
SPF mag na twee dagen dagelijks gesmeerd worden zo ook eigen verzorgingsproducten.

Over het algemeen is genezing na microneedling snel en eenvoudig.

Is er downtime na microneedling?
Niet echt. Je kunt meteen terug naar je dag, zolang je de roodheid maar niet erg vindt.

 

Meer blogs